Wesela

Organizacja wesela 2020/2021

Serdecznie zapraszamy do skorzystania  z usług ośrodka Perkoz
przy organizacji przyjęcia weselnego.

Każdy klient i zamówienie traktowane jest indywidualnie,. Naszym największym atutem jest tradycyjna kuchnia z nowoczesną nutą.

 

Organizacja wesela w salach:

Stołówka z wykorzystaniem patio: nawet do 200 osób w ustawieniu koktajlowym

Przystań: wyłącznie w opcji cateringu w stole szwedzkim : do 60-70 osób.
(1 danie można wydać do stołów).

 

Warianty cenowe:

139 zł / os

W cenie :
– wybór  dań 6 dań na ciepło + dodatki oraz 6 przystawek
Propozycja podania:
1 ciepłe (obiad) : zupa i 2 na ciepło
2 ciepłe (ok. 21.00): 2 na ciepło
3 ciepłe (ok. 1.00-2.00): 1 na ciepło (np. treściwa zupa: gulaszowa, flaki, bogracz, barszcz z krokietem lub kulebiakiem);
– obsługa  do godz. 6.00 nad ranem
– 3 pokoje dla pary młodej i świadków
Dzieci do lat 6 – Gratis
Dzieci w wieku 7-14 – 50% ceny

 

159 zł / os

W cenie :
– wybór  od 7 dań na ciepło + dodatki
oraz 7 przystawek
|Propozycja podania:
1 ciepłe (obiad) : zupa i 3 na ciepło
2 ciepłe (ok. 21.00): 3 na ciepło
3 ciepłe (ok. 1.00-2.00): 1 na ciepło (np. treściwa zupa: gulaszowa, flaki, bogracz, barszcz z krokietem lub kulebiakiem);
– obsługa  do godz. 6.00 nad ranem
– 3 pokoje dla pary młodej i świadków
Dzieci do lat 6 – Gratis
Dzieci w wieku 7-14 – 50% ceny

 

179 zł / os

W cenie :
– wybór  od 8 dań na ciepło + dodatki
oraz 9 przystawek
Propozycja podania:
1 ciepłe (obiad) : zupa i 3 na ciepło
2 ciepłe (ok. 21.00): 2 na ciepło
3 ciepłe (ok. 23.00) 2 na ciepło
4 ciepłe (ok. 1.00-2.00): 1 na ciepło (np. treściwa zupa: gulaszowa, flaki, bogracz, barszcz z krokietem lub kulebiakiem);
– obsługa  do godz. 6.00 nad ranem
– 3 pokoje dla pary młodej i świadków
Dzieci do lat 6 – Gratis
Dzieci w wieku 7-14 – 50% ceny

 

Dania do wyboru (jesteśmy otwarci na Państwa propozycje):

 

Zupy do pierwszego dania:

 rosół z kluseczkami

 rosół z makaronem

 flaki wieprzowe

 krem z zielonego groszku

 krem z białych warzyw

 meksykańska

 cygańska

 

Drugie danie główne do wyboru (+dodatki: ziemniaki z wody, opiekane, surówki)

 Kotlet laguna (filet z kurczaka zapiekany z cebulką pieczarkami i serem oraz sosem majonezowym)

 Zrazy wieprzowe + kluski śląskie

 Karkówka w sosie po cygańsku + kopytka

 Szaszłyki warzywne oraz cukinia faszerowana  – vege

 Kotlet hawajski (filet z kurczaka zapiekany z plastrem ananasa pod chmurską z żółtego sera)

 Kotlet mielony z pieczarkami

 Kotlet Cordon Bleu ( filet z kurczaka faszerowany plastrem sera oraz szynki, smażony w panierce)

 Leczo + kotleciki vege

 Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

 Dorsz zapiekany z pomidorami i serem

 Pierś z kurczaka ze szpinakiem

 Uda z kurczaka nadziewane warzywami

 

 

Kolejne danie ciepłe do wyboru:

 Kotlet laguna (filet z kurczaka zapiekany z cebulką pieczarkami i serem oraz sosem majonezowym)

 Szaszłyki warzywne oraz cukinia faszerowana  – vege

 Zupa gulaszowa

 Barszcz czerwony z krokietem lub kulebiakiem

 Kotlet hawajski (filet z kurczaka zapiekany z plastrem ananasa pod chmurską z żółtego sera)

 Kotlet mielony z pieczarkami

 Kotlet Cordon Bleu ( filet z kurczaka faszerowany plastrem sera oraz szynki, smażony w panierce)

 Leczo + kotleciki vege

 Żurek z kiełbasą i jajkiem

 Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

 Dorsz zapiekany z pomidorami i serem

 Pierś z kurczaka ze szpinakiem

 Uda z kurczaka nadziewane warzywami

 

Dania na zimno / przystawki:

         Sałatka grecka ( mix sałat, pomidor, ogórek, oliwki zielone, ser feta, prażone
nasiona słonecznika, sos czosnkowo- koperkowy)

         Sałatka ryżowa z kurczakiem (ryż, kurczak grillowany, ananas, kukurydza,
majonez)

         Mini tortille warzywne (tortilla, sałata, papryka, ogórek konserwowy, sos
majonezowy)

         Mini burgery wieprzowe (bułka, kotlet mielony, ogórek konserwowy, majonez,
ketchup)

         Rollsy naleśnikowe 3 smaki (łosoś, szpinak, chrzan)

         Koreczki mix ( ser żółty, szynka, oliwki, papryka mix, mozzarella, pomidorki
koktajlowe, ogórek konserwowy)

         Hot wings + sos ostry tysiąca wysp

         Sałatka Cezar z grillowanym boczkiem ( sałata rzymska, boczek grillowany,
pomidorki koktajlowe, parmezan, oliwki,  dressing)

         Nugettsy z kurczaka  + sos

         Galaretka drobiowa

         Sałatka ryżowa z tuńczykiem (ryż, tuńczyk, ogórek konserwowy, kukurydza,
groszek, majonez)

         Caprese (pomidor przekładany z mozzarellą z przyprawą bazyliową)

         Śledź w jogurcie / w oleju

         Ryba po grecku

         Półmisek mięs pieczonych

         Sałatka bawarska (makaron, ser, szynka, ogórki kiszone, sok z ogórków,
majonez)

         Tatar

 

 

Informacje dodatkowe:

  • W cenie wesela: kawa, herbata, woda z cytryną, obsługa, wyżywienie.
  • Nie ma korkowego.
  • Napoje gazowane, niegazowane, alkohole, szampan na powitanie, owoce, ciasta po stronie zamawiającego.
  • Każda kolejna godzina obsługi wesela lub poprawin : 200 zł
  • Nocleg w cenie 35 zł / os
  • Śniadanie w cenie 15 zł/os
  • Wiejski stół sama dekoracja (styl dożynkowy) – 300 zł brutto
  • Wiejski stół: dekoracja + potrawy – 25 zł / os brutto

 

Poprawiny do godz 17:00

– w cenie 30 zł / os (1 danie na ciepło np. żurek z jajkiem + jedzenie z wesela oraz obsługa)

– w cenie 50 zł / os ( 3 dania na ciepło np. zupa i 2 drugie ciepłe + jedzenie z wesela oraz obsługa)

– możliwość organizacji grilla z ogniskiem z obsługa lub bez

 

 

Usługi dodatkowe:

  • przygotowanie wystroju stołu wiejskiego, bez lub z naszymi wyrobami oraz od regionalnych gospodarstw – przygotowuje Monika Chmiel
  • wystrój sali w stylu rustykalnym, leśnym, boho – przygotowuje Monika Chmiel
  • zakwaterowanie w pokojach 2, 3, 4 osobowych z łazienkami
  • dodatkowe atrakcje np. rejs jachtem, gra terenowa, park linowy i wiele innych
  • ognisko lub grill
  • ślub na plaży
  • animator dla dzieci – 150 zł / 2 h (1 animator na 14 dzieci, w wieku chodzącym)
  • DJ / Wodzirej, polecamy perfectmelody.pl niesamowici wodzireje, zaprzyjaźnieni z ośrodkiem
  • organizacja wieczorów panieńskich i kawalerskich z atrakcjami – również dekoracja, obsługa, grill, zabawy

 

 

Jesteśmy otwarci na sugestie, propozycje z Państwa strony.

Osoba do kontaktu: Monika Chmiel: 605 826 866, perkoz@zhp.pl